2 alternatieven voor tegels als badkamervloer

badkamervloer

Mag jouw badkamer wel wat origineler dan die van de buren? Laat de klassieke wand- en vloertegels dan achterwege en kies voor een van deze verrassende badkamervloeren!

Tegels in de badkamer: klassieker kan het bijna niet

Vloertegels in de woonkamer: het kan best, maar veel mensen geven toch de voorkeur aan een wat zachter en warmer alternatief, zoals een houten vloer of een kamerbreed tapijt. Het betreft hier vooral een persoonlijke keuze. Toch is er één ruimte in onze woning waar tegels nog heer en meester zijn. In de badkamer kiezen we nog massaal voor veelal witte keramische tegels. Tegels zijn een logische keuze, omdat ze goed bestand zijn tegen vocht en je ze makkelijk kunt schoonmaken. Maar er zijn alternatieven.

2 ideeën voor een originele badkamervloer

Vinyl

Net zoals tegels is vinyl perfect bestand tegen water en vocht. Het onderhoudsgemak is nog een troef. Wat vinylvloeren onderscheidt van tegelvloeren, is dat ze wél behaaglijk warm aanvoelen. Ook esthetisch kun je er heel wat richtingen mee uit. Van een vinylvloer in een fel kleurtje tot een realistische houtlook: het kan allemaal. Op die manier geef je je badkamer een persoonlijke toets en wordt het een ruimte waar je helemaal tot rust komt.

Laminaat

Vroeger werd hout volledig uit de badkamer geweerd, maar gelukkig weten we nu dat het wel kan. Een goed gekozen laminaatvloer in (een deel van) je badkamer is niet alleen duurzaam en onderhoudsvriendelijk, het geeft je badkamer meteen dat tikkeltje meer. Gedaan met de steriel witte badkamer van vroeger, hier is de knusse leef-badkamer van tegenwoordig!

Parket in de badkamer is geen goed idee. Het is namelijk een natuurlijk materiaal dat uitzet en krimpt onder invloed van vocht. Hoe hoger de vochtigheidsgraad, hoe meer impact op je parketvloer. Als je op veilig wil spelen, laat je parket in de badkamer dus achterwege en opteer je het best voor een van bovenstaande vloeren.

Laat een Reactie achter