Waarom koos nieuwbouwziekenhuis AZ Alma (Eeklo) voor Tarkett-vloeren?

AZ Alma ziekenhuis

Dit voorjaar verhuisden het personeel en de patiënten van het AZ Alma van de oude locaties in Eeklo en Sijsele naar een nagelnieuwe ziekenhuiscampus aan de Ringlaan in Eeklo. Daar liggen pvc-ziekenhuisvloeren van Tarkett. “Een goed onderbouwde keuze”, benadrukt Henk Vincent, directeur facilitaire diensten van het AZ Alma.

Voorgeschiedenis AZ Alma

In 2003 fuseerde de Heilig-Hartkliniek in het Oost-Vlaamse Eeklo met het Elisabeth Ziekenhuis in het West-Vlaamse Sijsele. In 2007 kreeg het nieuwe ziekenhuis de naam AZ Alma, maar op een gezamenlijke campus was het nog even wachten. De bouwplannen werden in 2009 voorgesteld en twee jaar later zette minister Jo Vandeurzen zijn handtekening onder het subsidiedossier. Van 2012 tot 2017 waren honderden arbeiders in de weer met de bouw van het ziekenhuis en met de omgevingsaanleg.

Waarom Tarkett-ziekenhuisvloeren?

Henk Vincent is directeur facilitaire diensten en masterplan bij het AZ Alma en was nauw betrokken bij de bouw van de nieuwe campus. Hij licht toe hoe en waarom het ziekenhuis voor pvc-vloeren van Tarkett koos: “Wij waren heel specifiek op zoek naar naadloze vloeren waarover je vlot met ziekenhuisbedden kunt rijden, die zich makkelijk laten onderhouden en die lang meegaan. We vonden het ook belangrijk dat de vloeren het geluid naar onderliggende verdiepingen hielpen dempen. En uiteraard speelde de prijs-kwaliteitverhouding een belangrijke rol in de openbare aanbesteding.”

“We waren al vertrouwd met de producten van Tarkett,” voegt Henk Vincent eraan toe, “maar lieten toch nog uitvoerige tests uitvoeren met alle mogelijke vloeren. Daaruit kwam Tarkett als een heel degelijke keuze naar voren.”

Concreet plaatste de firma Oxfloor EGALO vier vloertypes in het AZ Alma:

Door overal dezelfde lichte en donkerdere kleur te combineren, kreeg het ziekenhuis een strakke en tegelijk huiselijke sfeer. Vincent: “Het resultaat is vooral rustgevend. We wilden allesbehalve een schreeuwerig interieur.” De vloeren werden tot op 1,10 meter doorgetrokken op de wanden, waardoor die beter beschermd zijn tegen krassen en slijtage.

Laat een Reactie achter