Tarkett wint felbegeerde designprijs voor vloercollectie iD Mixonomi

iD Mixonomi

Een Red Dot Award krijg je niet zomaar. “Om de Red Dot Award te winnen, moet je als ontwerper de juiste ontwerpstrategie volgen”, zegt ook oprichter Peter Zec. Toch wist Tarkett dit jaar een felbegeerde Red Dot Product Design Award in de wacht te slepen voor iD Mixonomi, een gedurfde collectie modulaire vinylvloeren waarmee architecten de origineelste creaties kunnen realiseren.

5.500 producten uit 54 landen

Voor wie design genegen is, behoeven de Red Dot Awards geen introductie. De uitreiking van deze onderscheidingen vormt al meer dan zestig jaar het hoogtepunt van dé grootste designwedstrijd ter wereld. Professionals worden tijdens de awardshow bekroond voor de beste nieuwe producten, met bijzonder oog voor elegant ontwerp en ultiem gebruiksgemak. In de categorie Product Design dongen deelnemers uit maar liefst 54 landen mee naar een prijs. In totaal zonden ontwerpers en bedrijven zo’n 5.500 producten in. De concurrentie waartegen Tarkett het moest opnemen was dus niet mis …

iD Mixonomi verrast jury

Tarketts ambitieuze nieuwe vloercollectie iD Mixonomi is speciaal ontworpen voor architecten en ontwerpers die een gepersonaliseerd winkelinterieur willen creëren. Dankzij deze modulaire vinyltegels combineren (interieur)architecten verschillende kleuren en vormen met elkaar, wat kansen biedt om binnen de projectscope ongeziene patronen te realiseren. Met de 33 kleuren en 10 vormen uit de collectie kunnen zij een gepersonaliseerd vloerontwerp samenstellen om op hun beurt hun professionele klanten te verrassen. Dankzij de modieuze pastelkleuren, meer volwassen kleurtinten en exclusieve metaalkleuren uit de collectie is dit ontwerp altijd helemaal ‘on trend’.

Ook de juryleden van de Red Dot Product Design Award waren danig onder de indruk. iD Mixonomi sleepte dan ook een felbegeerde prijs in de wacht. In de woorden van de jury: “De modulaire vinyltegels van het iD Mixonomi-gamma worden gekenmerkt door variatie, expressie en creativiteit. Met hun gesofisticeerde look scheppen ze in elke kamer een unieke sfeer.”

Tarkett is uiteraard trots op deze Red Dot Award. “Erkenning krijgen van een organisatie met zo’n goede reputatie als Red Dot is voor ons de bevestiging dat Tarkett een geduchte speler is in de ontwerpwereld”, vertelt Florian Bougault, Art Director voor het commerciële productaanbod. “Met elke nieuwe collectie willen we de grenzen van design verleggen. Onze iD Mixonomi-collectie biedt architecten en interieurvormgevers eindeloze mogelijkheden om hun creativiteit de vrije loop te laten.”

Aan de slag met iD Mixonomi

Voor deze prijswinnende collectie ontwikkelde Tarkett een online bibliotheek met patronen en indelingen. Zowel architecten als potentiële klanten kunnen hier inspiratie opdoen voor de inrichting van een winkel of horecazaak.

Meer weten over iD Mixonomi? Meld je hier aan voor exclusieve info.

Laat een Reactie achter