Trend van het moment: ‘industrial living’

industrieel interieur

Overal zien we beton, zwart- en grijstinten, robuuste materialen en metaalaccenten. ‘Industrial living’ is dan ook al een tijdje trending. Wie van deze stoere stijl houdt, wil uiteraard dat het plaatje tot in de details klopt. Kies daarom ook een vloer die helemaal past bij jouw industriële interieur. Nood aan inspiratie? We helpen je op weg!

Hout in een industrieel interieur? Ja, hoor!

Hout associëren we vooral met knusse, landelijke interieurs en warme bruintinten. Het is dan ook niet de meest voor de hand liggende materiaalkeuze voor een industrieel interieur. Toch zijn er enkele stoere parketvloeren die helemaal passen in de trend van ‘industrial living’. Neem nu bijvoorbeeld een diepzwarte of lichtgrijze houten vloer uit de Play-collectie van Tarkett. Of een verouderde parketvloer met veel knoesten en sporen van slijtage. In combinatie met een ruwe bakstenen muur en een zwarte metalen trap, krijgt je industriële interieur al mooi vorm.

Een vloer met betonlook

Onafgewerkte en ruwe materialen zijn een belangrijk element van de industriële stijl. Een betonnen vloer geeft je woning bijvoorbeeld meteen een robuust tintje. Helaas is een vloer uit beton zwaar en niet eenvoudig te plaatsen. Dat probleem los je makkelijk op door te kiezen voor een vloer met betonlook, zoals laminaat van Tarkett met het uitzicht van betonnen tegels. Met zo’n vloer combineer je het beste van twee werelden: het uitzicht van een ruige vloer en de veelzijdigheid en het plaatsing- en onderhoudsgemak van een vloer uit laminaat. De tegels met betonlook zijn beschikbaar in uiteenlopende uitvoeringen, van koud lichtgrijs tot warm donkergrijs.

Een strakke en subtiele vloer

Wil je liever een vloer die niet te hard opvalt, zodat de rest van je interieur zeker voldoende aandacht krijgt? Kies dan voor een strakke vinylvloer. Ja hoor, ook vinyl kan een industriële uitstraling hebben! De Exclusive 260 Cotton-collectie bestaat uit effen vloeren met een onregelmatige afwerking, wat je vloer toch het nodige karakter geeft. Kies de vloer in een kleurtje dat jou aanspreekt én bij de rest van je inrichting past.

Laat een Reactie achter