Laminaat in de keuken: hoogvlieger of laagvlieger?

laminaat in de keuken

Heel wat mensen deinzen ervoor terug om laminaat in de keuken te plaatsen. Toch is dat nergens voor nodig. Meer zelfs, laminaatvloeren passen perfect in de keuken. Ze zijn namelijk duurzaam, slijtvast en onderhoudsvriendelijk. Je moet wel een aantal instructies in het achterhoofd houden, zodat je laminaatvloer zo lang mogelijk meegaat en in perfecte staat blijft.

Duurzame vloerbekleding bij uitstek

De keuken is een ruimte die intensief wordt gebruikt. Koken, afwassen, ontbijten, … Dagelijks worden keukenvloeren zwaar op de proef gesteld. Net daarom is het belangrijk dat je een duurzame vloerbekleding kiest die de tand des tijds doorstaat. Dankzij de samenstelling voldoet laminaat hier perfect aan. De bovenlaag zorgt in hoge mate voor de degelijkheid en krasbestendigheid. Bovendien houdt deze laag de vloer hygiënisch.

Laminaat in de keuken: kies je favoriete design

Laminaatvloeren hebben niet alleen functionele troeven. Ze bieden ook heel wat esthetische mogelijkheden. Dankzij hun veelzijdigheid passen laminaatvloeren bij elke interieurstijl: van klassiek over landelijk tot hypermodern. Het reliëf in de bovenlaag geeft de vloer zijn klassevolle uitstraling, van eenvoudig gestructureerde oppervlakken tot gesofisticeerde effecten.

Veel mensen kiezen voor een houttekening om zo de look van parket of een plankenvloer te imiteren. Maar je kan bijvoorbeeld ook voor een natuurstenen look opteren. Verder heb je de keuze uit verschillende tinten en uitvoeringen (denk maar aan mat of glanzend). Dit verklaart voor een grote mate de populariteit van laminaat, ook in de keuken.

Opgelet met vocht en etensresten

Laminaat in de keuken zie je meer en meer terugkomen. Als je hiervoor kiest, moet je wel opletten met vocht en etensresten. Als je bijvoorbeeld water morst op de vloer, doe je er goed aan om het meteen op te vegen. Anders raakt de laminaat ‘opgeblazen’ en moet je het vervangen. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld sauzen en koffie: meteen schoonmaken is de boodschap. Gebruik gewoon een vochtige doek en klaar is kees!

Laminaatvloeren zijn uitermate onderhoudsvriendelijk

Laminaatvloeren zijn gemakkelijk te onderhouden. Vuil en stof hechten zich niet aan het vloeroppervlak en kan je gemakkelijk met water en een schoonmaakproduct (geschikt voor laminaat) verwijderen. Gebruik enkel een vochtige dweil en veeg de vloer onmiddellijk schoon, zodat er zeker geen water op blijft staan.

Meer weten? Ontdek onze laminaatvloeren en laat je inspireren.

Laat een Reactie achter