Waarom de keuze van je vloer belangrijk is voor de luchtkwaliteit

luchtkwaliteit

Koken, verwarmen, roken, huisdieren, leven in huis … Er zijn tal van factoren die een invloed hebben op de luchtkwaliteit binnenhuis. Ook meubels, verf en vloerbekleding spelen een niet te onderschatten rol. Duurzame vloeren dragen immers bij tot een gezond binnenklimaat. Hoe zit de vork precies in de steel? Wij maken je wegwijs.

Het belang van een gezond binnenklimaat

85 procent van onze tijd spenderen we tussen vier muren: thuis, op kantoor, op café, in de fitness of de sportzaal …. Daarom is de aanwezigheid van gezonde lucht zo belangrijk. Er zijn verschillende manieren om hierop in te spelen:

  • Regelmatig verluchten.
  • Zo weinig mogelijk schadelijke lucht veroorzaken (bijvoorbeeld door niet te roken).
  • Een ventilatiesysteem installeren.
  • Planten strategisch plaatsen.

Op die manier houd je de lucht in je woning zo zuiver mogelijk. Het is vooral belangrijk om verse lucht aan te voeren en vervuilde lucht af te voeren.

vloerbekleding-gezond binnenklimaat

Vluchtige organische stoffen

Vluchtige organische stoffen (VOS) komen vrij wanneer we bijvoorbeeld bouwmaterialen, verf of schoonmaakmiddelen gebruiken. Ook via vloerbekleiding kunnen er vluchtige organische stoffen verspreid worden, wat gezondheidsproblemen zoals hoofdpijn of vermoeidheid kan veroorzaken. Kies vloeren die de emmissie van VOS zo veel mogelijk beperken. De kwaliteit van de gebruikte materialen is daarbij van doorslaggevend belang.

Tarkett is een voortrekker op het gebied van duurzame vloerbekleding. De uitstoot van vluchtige organische stoffen ligt bij onze producten tien keer lager dan de huidige Europese norm!

Ftalaatvrije vloerbekleding

Dankzij ftalaten blijft vloerbekleding soepel. Het zijn chemische stoffen die als weekmaker worden gebruikt in pvc-producten zoals vinylvloeren. Ftalaten kunnen een negatieve impact hebben op onze gezondheid en om die reden heeft Europa een norm in het leven geroepen die stelt dat ftalaten in heel lage concentraties in vloeren gebruikt mogen worden. Alle Tarkett-vloeren worden ftalaatvrij geproduceerd.

Laat een Reactie achter