Tarkett: trotse eigenaar van een Cradle-to-Cradle certificaat

linoleumvloeren

Tarkett beschikt als enige onderneming over een C2C-gold certificaat voor haar linoleum 100% pure Linen (Essenza). Onze linoleumvloeren zijn gemaakt van natuurlijke en hernieuwbare materialen. Ze zijn duurzaam, milieuvriendelijk en vereisen een minimaal onderhoud.

Wat is Cradle to Cradle (C2C)?

Cradle to Cradle is een businessmodel dat producten wil ontwerpen met een positieve impact op onze leefomgeving. Concreet gaat het om producten die veilig en gezond zijn voor mens en milieu, en die na hun gebruik gerecycleerd kunnen worden tot hernieuwbare grondstoffen of afbreekbaar zijn in de biosfeer.

Cradle to Cradle vervult een strategische rol bij de procesinnovatie van producten waarvan het materiaal een volledige kringloop doormaakt. Het ruwe productmateriaal moet na de volledige gebruikscyclus opnieuw als natuurlijke basisstof kunnen gebruikt worden. Letterlijk dus ‘from cradle to cradle’ (van wieg tot wieg).

cradle to cradle productenHet C2C-certificaat

Bedrijven die natuurlijke producten inzetten die beantwoorden aan de criteria van herbruikbaarheid en gezondheid, kunnen een Cradle to Cradle certificaat aanvragen. Hierbij wordt het product onder andere beoordeeld op het gebruikte materiaal en de hoeveelheid water en energie die tijdens het productieproces wordt verbruikt.

Ondernemingen met een C2C-certificaat mogen dus terecht trots zijn op hun duurzame karakter en hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Linoleum van Tarkett: volledig in lijn met C2C

Tarkett ontwikkelt al decennialang duurzame producten en heeft een sterke traditie op het vlak van milieuvriendelijke productieprocessen. Zo beschikken we als enige over een recyclagefabriek die gebruikte vloeren omzet in herbruikbare materialen. Als maatschappelijk verantwoorde onderneming streven we dan ook naar het gebruik van meer natuurlijke materialen en een lagere CO2-uitstoot. Dat resulteert in kwalitatieve en duurzame vloeren, met een sterke impact op mens en omgeving.

Tarkett mag dan ook als enige onderneming pronken met een C2C-gold certificaat voor haar linoleum 100% pure Linen (Essenza). Het linoleum voor onze vloeren is gemaakt uit hernieuwbare, natuurlijke materialen, zoals lijnzaadolie, zaagsel, hout, jute en kurk. De vloerbedekking vereist bovendien weinig onderhoud, wat het gebruik van water, detergenten of chemische reinigingsproducten tot een minimum beperkt.

Onze linoleum wordt geproduceerd in het Italiaanse Narni, waar Tarkett beschikt over een “zero emission fabriek”. Elektriciteit wordt opgewerkt door zonnepanelen en het water wordt volledig hergebruikt. Zo garanderen we dat het milieu niet wordt vervuild.

Laat een Reactie achter